Nieuws/Binnenland
410085
Binnenland

Ouder echtpaar mogelijk om het leven gebracht

Vragen rond fatale woningbrand Hellevoetsluis

HELLEVOETSLUIS - In het onderzoek naar de verdachte woningbrand in Hellevoetsluis, waarbij het hoogbejaarde echtpaar Lucia en Bram Lampers werd gedood, zoekt de politie getuigen. De recherche hoopt dat mensen die ten tijde van de brand of de dagen ervoor verdachte personen of auto’s bij het hoekhuis aan de Gruttostraat zagen, zich melden.

De speurders hebben verder belang bij opnames van het inferno en informatie over achtergronden. De brand brak rond half twee in de nacht van donderdag op vrijdag uit. Brandweerlieden stonden versteld van de intensiteit van het vuur. Lucia en Bram Lampers (beiden 84 jaar) konden niet meer aan de vlammenzee ontsnappen.

Getuigen vertelden zondag in deze krant dat een zoon van het paar al weken telefonisch met de dood werd bedreigd. In zijn woning en schuur is eerder brand gesticht. Een dag voor zijn ouders omkwamen, werd zijn auto met purschuim bewerkt.

De problemen zouden zijn begonnen nadat de man bevriend raakte met een Hellevoetse vrouw. Ook zij heeft volgens insiders te maken met ernstige dreigementen.