Nieuws/Binnenland
41035
Binnenland

Zevende aanhouding ontvoeringszaak No Surrender

GRONINGEN - De politie heeft donderdag een 33-jarige man opgepakt in de ontvoeringszaak van een oud-lid van motorclub No Surrender. De verdachte is lid van de motorclub.

In deze ontvoeringszaak zijn nu zeven mensen aangehouden en de politie denkt alle verdachten te hebben opgepakt. Het 47-jarige slachtoffer van de ontvoering belde in november ’s nachts aan bij een woning in Glimmen.

De man had weinig kleding aan en was mishandeld. Hij zei dat hij was ontvoerd en in de buurt in een bos was achtergelaten.

De Groninger was recent in ’bad standing’ de club uitgezet: een soort ’oneervol ontslag’. Dat gebeurt als een lid zich niet aan de regels houdt of uit eigen beweging de club verlaat. Iemand moet dan een boete betalen en de tattoos van de club verwijderen. Vaak moeten uitgestapte leden ook hun motor inleveren.

De donderdag aangehouden man wordt ook verdacht van mishandeling, bedreiging en intimidatie van een ander oud-lid van de motorclub. Deze kwestie kwam aan het licht tijdens het onderzoek naar de ontvoeringszaak in Glimmen, aldus de politie.

Woensdagmiddag hield de politie een 32-jarige man aan, dinsdagavond werd een 28-jarige verdachte ingerekend.

Lees ook: Het oud-lid werd naar een woning van een ex-vriendin in Eelde gelokt. Plotseling verliet de vrouw de kamer...