Nieuws
410392
Nieuws

VROUW magazine

Petra (48): 'Als ze me dik noemen, raakt het me niet meer'

Ze heeft maat 50-58, is 1,82 meter lang en doet niet meer aan gewicht. Ze heeft haar weegschaal de deur uit gedaan. Ze werkt als tekstschrijver en plussize model, is single en heeft een dochter van 22. Aangenaam, Petra Noordhuis (48).

Want ja, je kunt er allemaal verhullende termen voor verzinnen, maar de vrouwen die deze week in VROUW magazine staan, noemen het beestje gewoon bij de naam: 'Ik noem mezelf dik'.

Petra: "Behalve Doutzen zijn er maar weinig vrouwen die volledig aan de norm voldoen. Daar kun je ongelukkig van worden, maar je kunt ook je zegeningen tellen en een leuk leven hebben. Dat ik met maat 50 niet iedereens ideaal ben is prima. Maar mijn buurvrouw met maat 36 is dat ook niet. Dat neemt overigens niet weg dat ik wel aandacht aan mezelf besteed, veel sport en gezond leef. Want een tikkeltje ijdel kun je ook zijn als je dikke billen hebt."

Bekijk meer foto's op VROUW.nl.

De ommekeer

"De ommekeer kwam drie jaar geleden. Ik was het zat dat ik mezelf door mijn gewicht liet beïnvloeden. Natuurlijk lukte het niet van de ene op de andere dag. Maar als je jezelf maar lang genoeg voorhoudt dat je jezelf prima vindt zoals je bent, ga je het uiteindelijk vanzelf geloven.

Wat mij hielp was dat ik werd gevraagd om plussize-model te worden. Natuurlijk schoot door mijn hoofd: 'Kan ik dat wel?' Maar ik besloot me niet blind te staren op supermodellen en er gewoon voor te gaan. Mijn werk als plussize-model wisselt fijn af met tekstschrijven. Dat is best een eenzame bezigheid, dus het is leuk om iets ernaast te doen waarbij je veel nieuwe mensen leert kennen."

Als ze me dik noemen...

"... laat ik me er niet meer door raken. Eigenlijk ben ik er gewoon klaar mee dat mensen afgerekend worden op hun uiterlijk, ongeacht wat de 'afwijking' is. Nu zijn het de dikkerds, maar in de toekomst misschien wel mensen met slechte gebitten of platvoeten." Het hele interview lezen? Kijk op VROUW.nl!