Nieuws/Binnenland
410397
Binnenland

Bandenprikker komt vrij

’S-GRAVENZANDE - De Westlandse bandenprikker komt over drie dagen vrij. Wel moet de 19-jarige Quentin S. uit ’s-Gravenzande, die wordt verdacht van het lekprikken van 300 autobanden, een enkelband dragen en krijgt hij een gebiedsverbod. Ook staat de tiener onder streng toezicht van de reclassering.

Dit heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vrijdag tegenover de Telegraaf bevestigd.

De moeder van de bandenprikker is vrijdagmorgen op de hoogte gebracht. ,,Het is nog heel vers”, zegt Mirjam Schmidt. ,,Ook krijgen we via via nog steeds bedreigingen binnen. Het is minder heftig dan in het begin, maar het is er helaas nog steeds”. Volgens de moeder keert haar oudste zoon niet terug naar huis. ,,Hij zal nooit meer bij ons wonen dus de mensen die hem willen opzoeken, zullen hem hier niet vinden”.

Quentin S. stak vanaf september 2015 in diverse dorpskernen in de gemeente Westland banden lek. Ook liet hij op auto’s teksten achter, die hij ondertekende met ‘Slash’.

Zijn moeder zocht een jaar lang tevergeefs psychische hulp. Dit liep spaak, omdat de jongen volwassen is en zelf geen hulp wilde.