Nieuws/Binnenland
410425
Binnenland

Ouder echtpaar levend verbrand in woning

Hellevoetsluis - De bewoners van de afgebrande woning aan de Gruttostraat in Hellevoetsluis zijn omgekomen bij de brand. De politie is ter plaatse en doet onder andere met een speciaal hondenteam onderzoek naar sporen van brandstichting. Buurtbewoners hebben vlak na het ontstaan van de brand een verdacht persoon zien wegvluchten.

In de wijk is wel vaker sprake geweest van brandstichting in containers, maar nog niet eerder in een woning. De bewoners, een ouder echtpaar, waren ten tijde van de brand wakker en wilden vluchten, maar ze konden niet op tijd weg omdat hun traplift dienst weigerde. Buren hoorden het paar om hulp roepen en de brandweer heeft geprobeerd de deur te forceren, maar het was al te laat.

Volgens buurtbewoners duurde het lang voordat de brandweer ter plaatse was, terwijl de kazerne op nog geen 2 kilometer van de woning ligt. De brandweer laat weten dat ze zeven minuten na de melding ter plaatse waren. De aanrijtijd is normaal acht minuten. Toen de brandweer eenmaal ter plaatse was, was het al een uitslaande brand aan zowel de voor- als achterkant van het huis. De brandweer zegt dat het vuur zich exceptioneel snel heeft ontwikkeld en zoekt uit waardoor dat komt. Buurtbewoners maken zich zorgen omdat alle huizen in de wijk dezelfde bouw hebben, met relatief veel houtwerk. „Wonen wij nog wel veilig?”, vraagt een buurman zich angstig af.

Wrang genoeg werd in de wijk juist deze week het vijftigjarig bestaan gevierd. Het omgekomen echtpaar kwam er direct na de oplevering wonen en kreeg gisteren bloemen omdat ze vijftig jaar huurder waren.

Het huis staat op instorten, waardoor de lichamen nog niet geborgen kunnen worden.