Nieuws
410439
Nieuws

Celstraffen voor oud-medewerkers SNS Property Finance

De rechtbank in Utrecht heeft vandaag twee voormalige medewerkers van SNS Property Finance veroordeeld tot onvoorwaardelijke celstraffen voor het deelnemen aan een criminele organisatie, omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte.

Buck Groenhof, oud-directielid bij SNS Property Finance, kreeg een celstraf opgelegd van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Pieter G, die bestuurder was bij het  Spaanse vastgoedbedrijf PDU, een onderdeel van SNS Property Finance, is veroordeeld tot een celstraf van 15 maanden waarvan hij er 10 maanden onvoorwaardelijk moet uitzitten.

Een derde verdachte uit Buren heeft voor zijn aandeel in deze zaak een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden gekregen en een taakstraf van 240 uur.

De rechtbank heeft lagere straffen opgelegd dan door het Openbaar Ministerie werd geëist onder meer doordat de beschuldiging inzake  oplichting en verduistering niet bewezen werd verklaard.

De vastgoedpoot bij moederbedrijf SNS ging ten onder door de alsmaar groeiende dubieuze leningen aan projectontwikkelaars.