Nieuws/Buitenland
410477
Buitenland

Lichaamsdeel gevonden in zee

ATHENE - Bij de zoektocht naar de verdwenen vlucht MS804 van EgyptAir zijn vrijdag een lichaamsdeel, een stoel en spullen van passagiers gevonden. Dat meldt de Griekse minister van Defensie.

De Egyptische meldde eerder op de dag dat er wrakstukken en bagage afkomstig van het verdwenen passagiersvliegtuig waren gevonden.

De resten van de Airbus A320, die 66 mensen aan boord had, werden 290 kilometer ten noorden van Alexandrië gevonden, aldus de staats-tv. Naar de zwarte doos wordt nog gezocht.

Het vliegtuig verdween in de nacht van woensdag op donderdag onderweg van Parijs naar Caïro. De toedracht is nog onduidelijk. Een technisch mankement, een zelfmoordactie van een bemanningslid noch een terreuraanslag wordt uitgesloten. Onderzoekers van het Franse onderzoeksbureau voor de burgerluchtvaart (BEA) en van vliegtuigfabrikant Airbus zijn vrijdagochtend naar Egypte gereisd om de Egyptische onderzoekers bij te staan.

Donderdagmiddag meldde de Griekse staatstelevisie al dat een Griekse oorlogsbodem wrakstukken van de MS804 had gevonden. Dat bleek later onjuist.