Nieuws/Buitenland
410503
Buitenland

’Wrakstukken en bagage EgyptAir gevonden’

De Egyptische marine heeft vrijdag wrakstukken van het verdwenen passagiersvliegtuig van EgyptAir gevonden. Ook is bagage gevonden, meldt de Egyptische staatstelevisie.

De resten van de Airbus A320, die 66 mensen aan boord had, werden 290 kilometer ten noorden van Alexandrië gevonden, aldus de staats-tv. De marine zoekt nu verder naar de zwarte dozen van het toestel. Die moeten een verklaring bieden voor de crash.

Het vliegtuig met vluchtnummer MS804 verdween in de nacht van woensdag op donderdag onderweg van Parijs naar Caïro. De toedracht is nog onduidelijk. Een technisch mankement, een zelfmoordactie van een bemanningslid noch een terreuraanslag wordt uitgesloten. Onderzoekers van het Franse onderzoeksbureau voor de burgerluchtvaart (BEA) en van vliegtuigfabrikant Airbus zijn vrijdagochtend naar Egypte gereisd om de Egyptische onderzoekers bij te staan.

Donderdagmiddag meldde de Griekse staatstelevisie al dat een Griekse oorlogsbodem wrakstukken van de MS804 had gevonden. Dat bleek later onjuist.