Nieuws
410520
Nieuws

Opgebiecht

Ik hoef niet zo nodig te werken nu mijn kleuter naar school gaat

Nu onze dochter naar de basisschool gaat, kan ik eindelijk weer aan het werk. Dan heb ik weer wat meer om over te praten dan alleen het huishouden en het kind, én ik breng eindelijk weer eens wat geld in om rekeningen van te betalen. Althans: zo denkt mijn man erover. Zelf wil ik helemaal niet.

De bom is gebarsten: mijn man is boos. Gisteren vielen er harde woorden: hij werkt zich drie slagen in de rondte en ik draag financieel niets bij. Hij vindt dat ik maar een luxe leventje heb en vindt het belachelijk dat ik mijn best niet doe om een baan te vinden.

Voordat we onze dochter kregen, werkte ik drie dagen in de zorg. Fulltime zag ik niet zitten: op mijn vrije dagen regelde ik een hoop in huis en deed ik boodschappen, zodat mijn man en ik samen echt van het weekend konden genieten.

Bovendien was ik altijd wel een beetje gesteld op rust: bij mooi weer wil ik ook wel eens in de tuin zitten.

Toen ik zwanger werd van een dochter, spraken we af dat ik thuis voor haar zou zorgen. Dan zou ze niet naar het kinderdagverblijf hoeven. Mijn man stond daar ook helemaal achter, maar hij vond het wel vanaf het begin af aan belangrijk dat ik weer een baan zou zoeken zodra zij naar school zou gaan.

Mij leek dat ook vanzelfsprekend. Stoppen met werken was namelijk best een financiële aderlating. Na vier jaar zou ik met plezier weer gaan bijdragen aan ons gezinsinkomen, dacht ik.

Bovendien dacht ik dat een leuke baan met fijne collega’s een verademing zou zijn na vier jaar eendjes voeren en speeltuinen bezoeken.  

Maar het is totaal anders dan ik dacht. Ik heb genoten van die vier jaar met mijn dochter: lekker rustig thuis samen en leuke dingen doen. Ik heb ongelofelijke hoeveelheden koekjes gebakken en we hebben een zolder vol knutselwerkjes. Toen ze naar school ging, vond ik het best moeilijk haar los te laten. Lees verder en praat mee op VROUW.nl.