Nieuws
410533
Nieuws

Doorstart voor modezaken HoutBrox en Purdey

Voor modezaken HoutBrox en Purdey is een doorstart geregeld. Het Limburgse familiebedrijf Berden Mode & Wonen neemt samen met het Belgische Shopinvest het failliete HoutBrox en Duthler over. Berden koopt Purdey, dat buiten het faillissement was gebleven, samen met de oprichters van het damesmodebedrijf.

HoutBrox was het zoveelste winkelbedrijf dat de laatste tijd in de problemen is gekomen. Purdey hoorde ook bij de onderneming maar werd kort voor het faillissement door moederconcern Brova verkocht. De curatoren hebben die deal later ongedaan gemaakt.

Naar schatting blijven 350 tot 450 van de meer dan vijfhonderd banen behouden. Berden stelt in ieder geval verder te gaan met alle ruim twintig Purdey-filialen. Van de meer dan twintig zaken van HoutBrox en Duthler blijven sowieso drie winkels open, over de overige filialen wordt nog onderhandeld met verhuurders.

Een familielid van de directeur van Berden stond vroeger mede aan de wieg van HoutBrox. Berden telt in Nederland zeventien mode- en woonwinkels, met verschillende namen. Shopinvest heeft ruim tachtig filialen in België.