Nieuws/Buitenland
410562
Buitenland

Slecht weer op til voor zoekactie vliegtuig

ATHENE - De zoektocht naar het donderdag van de radar verdwenen passagiersvliegtuig van EgyptAir dreigt hinder te ondervinden van opkomend slecht weer. De oostelijke Middellandse Zee krijgt vrijdag te maken met zware buien en harde wind, verwacht het Griekse weerinstituut.

Drie Franse onderzoekers en een technisch deskundige van vliegtuigfabrikant Airbus zijn vrijdagochtend in Egypte aangekomen om het onderzoek naar het donderdagochtend verdwenen passagiersvliegtuig van EgyptAir te versterken. De drie onderzoekers maken deel uit van het BEA, het onderzoeksbureau van het Franse ministerie van burgerluchtvaart, melden bronnen op het vliegveld van Caïro.

Frankrijk neemt deel aan een onderzoekscommissie onder Egyptische leiding omdat de verdwenen Airbus A320 in Frankrijk is gebouwd en uit dat land bovendien het een-na-grootste aantal passagiers afkomstig is.

Vlucht MS804 verdween in de nacht van woensdag op donderdag onderweg van Parijs naar Caïro. De Airbus 320 met 66 mensen aan boord is vermoedelijk voorbij het Griekse eiland Karpathos, dat ten oosten van Kreta ligt, in de Middellandse Zee gestort.