Nieuws
410567
Nieuws

Marije's dochter verdween spoorloos in Oeganda

In oktober verdwijnt de dochter van Marije Slijkerman (59), Sophia (22), spoorloos tijdens een reis door Oeganda. Maanden nadat Marije het eerste verontrustende telefoontje krijgt van Sophia's vriendinnen is ze nog altijd niet gevonden.

Met haar bachelor Geneeskunde op zak vertrok Sophia in augustus vorig jaar naar Oeganda. Ze had de afgelopen jaren genoeg gebikkeld en vond het tijd voor een reis door Afrika. Ze besloot die te combineren met een stage in een ziekenhuis in Kampala, de hoofdstad van Oeganda.

Overprikkeld

Sophia was nog maar net begonnen aan een rondreis door Afrika toen ik werd gebeld door een van haar drie reisgenootjes. Sophia gedroeg zich al dagen druk en onvoorspelbaar. Ze maakten zich zorgen. Ik wist meteen wat er aan de hand was. Sophia is bipolair en raakt soms overprikkeld, meestal als er veel op haar afkomt en ze niet voldoende rust krijgt.

Ze kwam niet meer terug

Voor de terugreis naar Kampala zouden ze nog een nacht doorbrengen in een simpel houten huisje, middenin een National Park. Sophia vertrok die avond naar de wc, een houten hokje nog geen twintig meter verderop. Ze kwam niet meer terug. Het is de laatste keer dat haar vriendinnen haar hebben gezien.

Rond negen uur ’s avonds zag ik de naam van haar vriendin opnieuw op mijn telefoon verschijnen. 'Sophia is al 2,5 uur vermist' klonk het aan de andere kant van de lijn. Lees het interview op VROUW.nl.