Nieuws/Binnenland
410589
Binnenland

Arrestaties en wapenvondst na schietpartij

Inval in pand Valkenburg

VALKENBURG - De Limburgse recherche is bezig met een onderzoek naar criminele praktijken in en rondom een pand in Valkenburg. In het chique woonhuis werden deze week tijdens een inval door een arrestatieteam vier mannen opgepakt. Ook werd er een vuurwapen aangetroffen. Drie van de verdachten zitten nog vast op verdenking van poging tot doodslag en poging zware mishandeling.

Directe aanleiding voor deze arrestaties van de opsporingsdiensten was een schietpartij in het centrum van het Zuid-Limburgse toeristenplaatsje, afgelopen donderdag. ,,Deze schietpartij had met een financieel conflict te maken, zo heeft onderzoek van de recherche inmiddels uitgewezen”, zegt Chris Timmermans, woordvoerder van de politie in Limburg.

,,Het in het huis gevonden vuurwapen gaan we verder onder de loep nemen. Het onderzoek in deze zaak is nog in volle gang.” De bewoner van het pand bevestigt desgevraagd dat de politie-inval in zijn vrijstaande pand aan de Oud Valkenburgerweg heeft plaatsgevonden. ,,Ik weet dat er een onderzoek loopt. Er is opnameapparatuur van bewakingscamera's in beslag genomen.”

De bewoner, die zelf niet is opgepakt, stelt ,,met deze hele zaak niks te maken te hebben”. Zijn neef behoorde ook tot de opgepakte verdachten, maar is inmiddels op vrije voeten gesteld.