Nieuws/Buitenland
410716914
Buitenland

Britten kunnen nu nadenken over zomervakantie in het buitenland

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

LONDEN - Britten kunnen nu voorzichtig nadenken over een eventuele zomervakantie in het buitenland. Transportminister Grant Shapps zei dat tegen Sky News bij de bekendmaking van nieuwe details over het stoplichtensysteem dat de regering wil gaan hanteren voor het internationale personenverkeer.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

De Britse regering wil buitenlandse vakantie vanaf 17 mei weer toestaan, maar maakt begin mei pas bekend of dat ook daadwerkelijk kan. Volgens de minister kunnen Britten nu voor het eerst in lange tijd weer nadenken over reizen naar het buitenland. Daarbij gaf hij aan mensen niet te adviseren direct vakanties te boeken.

Om de risico’s voor vakantiegangers in kaart te brengen, gaat de regering kleurcodes invoeren. Het gaat hierbij om de kleuren van stoplichten. Reizigers moeten bij terugkeer uit rood aangemerkte landen in hotelquarantaine en bij oranje in thuisquarantaine. Voor groene landen volstaat een PCR-coronatest bij aankomst thuis.

De verplichte coronatest leidt tot veel kritiek bij luchtvaartmaatschappijen. Ze vinden de coronatest, die ongeveer 100 Britse pond (115 euro) kost, te duur. Daardoor zouden alleen rijke mensen op vakantie kunnen naar groene landen. Shapps liet in een reactie daarop weten dat de regering gaat proberen de kosten omlaag te brengen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop