410801
Nieuws

Independer nu helemaal eigendom van Achmea

Zeist - Achmea koopt het laatste pakket aandelen van vergelijkingssite Independer. Daarmee is de vergelijker nu volledig in handen van de verzekeraar.

Aan het einde van 2011 nam Achmea een meerderheidsbelang van 78% in de vergelijker door aandelen van investeringsmaatschappij NPM te kopen. Toen werd al afgesproken dat de verzekeraar later de rest van Independer, dat in handen was van de oprichters en werknemers, zou inlijven.

Er is niet bekendgemaakt wat het resterende deel van Independer Achmea gekost heeft.

Vertrouwen

Doel van de aankoop van de vergelijkingssite was de verbetering van dienstverlening en de ontwikkeling van klantgerichte producten. Ook wilde Achmea het vertrouwen van consumenten in verzekeringen herstellen.

'Onafhankelijk'

In de laatste jaren stond zorgde het eigenaarschap regelmatig voor vraagtekens bij de onafhankelijkheid van Independer bij het vergelijken van verzekeringsproducten. Ook communiceerde Independer in eerste instantie op haar eigen site niet over haar moeder-dochterrelatie met Achmea.

Independer probeerde sinds de overname in 2011 objectiviteit aan te tonen door te verkondigen dat het marktaandeel van Achmea-polissen bij de vergelijker lager is dan in de gehele markt en via een onafhankelijke raad van toezicht trachtte de vergelijker de objectiviteit te waarborgen. Volgens Independer is de vergelijker financieel afhankelijk, maar qua werkwijze onafhankelijk van Achmea.