Nieuws/Binnenland
410820815
Binnenland

Onderzoek politie is nog gaande

Buurtdorp in shock na plotse dood jongeman op camping Zwarte Cross

Een busje van het Rode Kruis kwam ter plaatse om hulp te verlenen.

Een busje van het Rode Kruis kwam ter plaatse om hulp te verlenen.

VRAGENDER - De jongeman die vrijdagmiddag rond 15 uur dood werd gevonden op de officiële camping van de Zwarte Cross is vermoedelijk een 18-jarige jongen uit Vragender. Dat bevestigen meerdere dorpelingen die hem persoonlijk kenden.

Een busje van het Rode Kruis kwam ter plaatse om hulp te verlenen.

Een busje van het Rode Kruis kwam ter plaatse om hulp te verlenen.

Het dorp waar hij vandaan komt, ligt op luttele kilometers afstand van het festivalterrein en de omringende campings in de Achterhoekse plaats Lichtenvoorde. Bewoners reageren geschokt op de plotse dood van hun plaatsgenoot. Een vriend van de jongeman ging diezelfde middag geheel overstuur van z’n werk naar huis nadat hij het slechte nieuws te horen had gekregen, zegt een directe collega. „We zijn er allemaal nog door van slag”, is het enige wat ze hieraan wil toevoegen.

Anderen laten weten dat de dorpstragedie nóg groter is en wijzen erop dat de vader van de dood aangetroffen festivalganger ongeveer een half jaar geleden plotseling stierf.

Doodsoorzaak

Vanwege het nog voortdurende politie-onderzoek is een deel van het campingterrein afgegrendeld. De politie zegt nog niets te weten over de doodsoorzaak, al gaan er geruchten dat de tiener al eerder gezondheidsproblemen had. „Zorgvuldigheid in het onderzoek staat voorop”, aldus een woordvoerder. Ze wil nog niets over de identiteit, leeftijd of geslacht van de overleden persoon kwijt.

De organisatie bevestigt ook het overlijden van een gast. „Wij zijn erg getroffen door het overlijden van deze bezoeker. Wij leven mee met de familie en betrokkenen. Op dit moment is het onderzoek nog gaande en wij kunnen daarom niet nader op het verschrikkelijke voorval ingaan.”

De jaarlijkse Zwarte Cross is het grootste festival van Nederland. Het begon donderdag en duurt nog tot zondag. In totaal worden er zo’n 220.000 bezoekers verwacht.