Nieuws/Buitenland
410914
Buitenland

Tweede aardbeving treft Ecuador

QUITO - Ecuador is voor de tweede maal binnen een etmaal getroffen door een aardbeving. De tweede beving, die woensdag aan het eind van de ochtend (plaatselijke tijd) plaats vond, was met een kracht van 6,8 nog een fractie krachtiger dan die van enkele uren eerder, melden Amerikaanse seismologen. Het epicentrum lag opnieuw even ten noordwesten van de hoofdstad Quito, vlak bij dat van de vorige beving.

Er is minstens één dode gevallen, meldt president Rafael Correa. Het slachtoffer is een hoogbejaarde man. Wat hem precies fataal is geworden is onduidelijk. Correa maakte ook melding van 87 voornamelijk lichtgewonden.

De aardbeving van dinsdagnacht had een kracht van 6,7. Het epicentrum lag voor de kust bij het vissersdorp Mompiche, een kilometer of 50 ten zuiden van de kustplaats Esmeraldas. Dat van de tweede lag een paar kilometer verderop, op het vasteland. Na geen van beide bevingen werd een tsunami-alarm afgegeven.

Een beving met een kracht van 7,8, de zwaarste in bijna zeventig jaar, trof het Zuid-Amerikaanse land vorige maand in hetzelfde gebied. Het natuurgeweld kostte 650 mensen het leven en meer dan 16.000 personen raakten gewond. Volgens president Correa lijkt de schade ditmaal mee te vallen.

Op een aantal plaatsen in de kuststreek viel na de eerste beving al de stroom uit. Tot in de hoofdstad Quito verlieten bewoners hun huizen en renden de straat op, meldden ooggetuigen.