Nieuws
410970
Nieuws

Praat mee

Sterilisatie: vanaf welke leeftijd moet het kunnen?

Holly Brockwell (30) wist altijd al dat zij kinderloos wilde blijven, en besloot op haar 26ste dat ze zich wilde laten steriliseren. Toch heeft het 4 jaar geduurd voordat haar arts dit wilde doen.

De meeste vrouwen willen kinderen. Bij de een begint deze drang al vroeg, terwijl anderen carrière eerst als prioriteit zullen zien; maar vroeg of laat kiest het merendeel voor de met luiers en liefde gevulde kinderkant. Misschien dat sterilisatie daarom niet zo snel gedaan wordt. Holly begrijpt de bezorgdheid van artsen, maar verbaast zich over hoe weinig vrouwen over hun eigen lichaam te zeggen hebben.

Hoewel de sterilisatie voor haar een wens was die in vervulling ging, kreeg ze een golf aan negativiteit over zich heen. Zo noemen velen haar een egoïst, omdat ze haar ouders van kleinkinderen onthoudt en zou haar beslissing ongevoelig zijn voor mensen die zelf geen kinderen kunnen krijgen.

Praat mee

Vanaf welke leeftijd vind jij dat vrouwen kunnen kiezen voor sterilisatie? Zijn vrouwen op deze manier wel baas over hun eigen baarmoeder? Praat mee op VROUW.nl!