Nieuws/Buitenland
410995
Buitenland

Nieuw beeldmateriaal van gezochte RAF-leden

VERDEN - De Duitse politie heeft nieuw beeldmateriaal gekregen dat nuttig kan zijn bij de opsporing van de voormalige RAF-terroristen Ernst-Volker Staub en Burkhard Garweg. ,,De foto's zijn van dit jaar'', zei officier van justitie Marie-Louise Tartz woensdag in Verden.

Ze vertelde om tactische redenen niet waar en wanneer die precies zijn gemaakt. Het OM heeft het gezochte tweetal na twee mislukte roofovervallen op een waardetransport onder meer poging tot moord ten laste gelegd.

In juni vorig jaar namen drie gemaskerde personen op een parkeerplaats bij een supermarkt in Stuhr een geldwagen onder vuur. Ze gingen er zonder buit vandoor. DNA-sporen die op de plaats van het delict werden gevonden, toonden aan dat Staub en Garweg verantwoordelijk waren. De derde dader was Daniela Klette, in het verleden eveneens lid van de 'Rote Armee Fraktion'. Of het trio ook betrokken was bij een overval op een geldloper in Hildesheim is nog onduidelijk. Het sporenonderzoek in die zaak kan nog wel even duren. Die Polizei sucht mit neuen Fahndungsfotos nach den #RAF-Terroristen Staub und Garweg. https://t.co/YSx2lhzgMp pic.twitter.com/MiXWIWn19M— Der Tagesspiegel (@tagesspiegel) May 18, 2016