Nieuws/Buitenland
410996
Buitenland

Door Boko Haram ontvoerd meisje gevonden

ABUJA - Boko Haram houdt de bijna 220 schoolmeisjes die de moslimterroristen op 15 april 2014 in de Nigeriaanse stad Chibok in de noordoostelijke deelstaat Borno ontvoerden, vast in een bos in het noordoosten. Dat heeft het eerste meisje dat is teruggevonden woensdag verklaard.

De redding van Amina Ali Darsha Nkeki werd woensdag door de secretaris van de organisatie van alle betrokken ouders bekendgemaakt. Ze werd twee jaar terug met haar lotgenoten bij de school opgepakt en op een vrachtwagen geladen. De terroristen staken de school in brand. Amina werd dinsdag in het Sambisabos bij de grens met Kameroen gevonden. Ergens in dat bos, zo heeft ze gezegd, bevindt de groep zich. De meisjes staan onder zware bewaking van de terroristen.

Het meisje is overgebracht naar Maiduguri, de hoofdstad van Borno. De gouverneur van de deelstaat kon nog geen details geven. Het is nog niet duidelijk wie Amina Ali heeft gevonden. De secretaris van de ouders kon nog niet met haar spreken. Hij had wel gezien dat ze een baby droeg

Boko Haram, dat zich onder meer afficheert als de Afrikaanse afdeling van Islamitische Staat, onderscheidt zich door het gebruik van extreem geweld. In vijf jaar tijd zou de groepering met name in het noordoosten van Nigeria al circa 23.000 mensen hebben gedood.