Nieuws
411037
Nieuws

Lezerscolumn

Ik ben OK, ook zonder kind

VROUW-lezeres Petra* had nooit gedacht dat zij iets gemeen zou hebben met actrice Halina Reijn, totdat ze in haar column onthulde dat zij 'OK-moeder' is: een ongewenst kinderloze moeder. Petra worstelt namelijk zelf ook met de pijn en het gemis dat ze voelt zonder kindje. 

Na mijn studie ben ik direct gaan werken. Mijn leven ging steeds meer om mijn baan draaien naarmate ik succesvoller werd en ik dacht alles voor elkaar te hebben. Totdat ik me op een dag realiseerde dat ik tegen de 40 liep. Niet alleen was de hoop op het vinden van Mr. Right vervlogen, maar ook de hoop op het krijgen van een kindje.

Keuze

Hoewel ik als klein meisje nooit een voorstelling had van een prins op het witte paard, had ik wel gehoopt om ooit thuis te kunnen komen bij mijn wederhelft. Misschien is het mijn eigen fout, of misschien heb ik gewoon pech gehad. Maar een kind alleen nemen wil ik niet. Ik wil geen kind als opvulling voor mijn gemis, dat is oneerlijk. Heb ik dan geen recht om verdrietig te zijn omdat ik daarvoor kies?

Lees de hele column van Petra* op VROUW.nl.

*Wegens privacyredenen is de naam van de brievenschrijfster gefingeerd