Nieuws/Binnenland
411083
Binnenland

Drie tips over liquidatie Maiky

AMSTERDAM - Bij de politie zijn drie tips binnengekomen over de man die in april in Amsterdam-Zuidoost de 35-jarige Maiky Bonevacia doodschoot. De zaak kwam dinsdagavond aan de orde in het tv-programma Opsporing Verzocht. Daarin werden nieuwe beelden van de dader getoond, die goed herkenbaar is.

De recherche gaat met de tips aan de gang, maar intussen blijft alle informatie welkom, aldus een woordvoerster van de politie woensdag.

Carlos Miquelito ‘Maiky’ Bonevacia, een bekende van de politie, liep op de avond van 12 april rond 23.30 uur op krukken het portiek van de flat aan de Kruitberg in. De schutter rende op hem af en schoot hem neer. Gealarmeerde agenten troffen het slachtoffer zwaargewond aan. Hulpverleners probeerden hem nog te reanimeren, maar hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De schutter wist te ontkomen. Het gaat volgens de politie om een een donkergetinte man, slank en atletisch gebouwd, met een brede neus.

In Opsporing Verzocht was ook aandacht voor de 'balkonmoordzaak', maar dat heeft niet geleid tot tips. Bij deze schietpartij in Amsterdam-Geuzenveld werd vorig jaar januari de zestigjarige Turkse Beyhan Demirci geliquideerd. De vrouw stond op haar balkon te roken toen ze met een kalasjnikov onder vuur werd genomen.

De politie gaat ervan uit dat zij slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling en dat de dader het eigenlijk op haar schoonzoon Mehmet D. had voorzien, die wordt gezien als crimineel. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in deze zaak.