Nieuws
411087
Nieuws

Lezerscolumn

'Daar in de slaapkamer, ze ligt op bed...'

Soms ontvangen we op de redactie blogs die door merg en been gaan. Waar je een paar minuten lang intens stil van wordt. Zo ook de blog van politieagente Vanja (31). Als zij een noodoproep krijgt, had ze nooit kunnen denken dat ze in dit scenario terecht zou komen... Een hartverscheurende blog.

Zomer 2014, een zondagse middagdienst aan bureau Amstelveen-zuid, samen met mijn collega Melissa. We besluiten om deze middagdienst in burger te werken. Het is een mooie dag, de zon schijnt en we zijn lekker bezig met de routine controles.

Reanimatie

Op zondag eten we altijd met de hele dienst Chinees. Ook deze zondag zitten we gezellig met elkaar aan een tafel. Nog aan het uitbuiken van mijn heerlijke Chinese maaltijd, hoor ik zacht door mijn spreeksleutel een melding van een reanimatie binnenkomen. "Reanimatie aan de Grote Beer in Amstelveen" hoor ik de centralist van de meldkamer zeggen.

Ik spring samen met mijn collega Melissa op van tafel en we sprinten naar ons burgervoertuig. Ik ga aan de bijrijderskant zitten. Ik pak het blauwe zwaailicht van de grond, steek de stekker in het contact en zet hem op het dak van de burgerauto.

Adrenaline

We rijden de poort van het bureau uit, over de Beneluxbaan richting de Grote Beer. Ik voel de adrenaline in mijn lichaam opkomen, ondanks al meerdere reanimaties te hebben meegemaakt blijft het iets met je lichaam en psyche doen.

Binnen enkele minuten zijn we ter plaatse. Ik zie dat de ambulance ook net aan is komen rijden. Ik zie verder nog geen andere hulpverleningsvoertuigen staan. We zijn de eerste! De adrenaline giert door mijn lijf. Ik wil dat leven redden!

Ik stap uit ons voertuig. Ik zie dat de ambulancebroeders ook uit hun voertuig stappen. Ik loop achter de ambulancebroeders de centrale hal in. Samen met de broeders snellen we de trappen op naar de betreffende woning, ik heb geen idee of Melissa mij volgt. Ik zit volledig in mijn tunnelvisie en ben volledig gefocust op het redden van een leven. Lees verder op VROUW.nl.

Ook een lezerscolumn voor VROUW.nl schrijven? Laat dan hier je gegevens achter.