Nieuws/Binnenland
411108
Binnenland

Eis: vier jaar cel tegen Ian A.

Amsterdam - In het hoger beroep in de zaak van Michelle Mooij is vier jaar cel geëist tegen Ian A, haar vriend. Michelle werd in januari 2010 dood gevonden in haar appartement in Alkmaar. Ze was opgehangen. De politie ging uit van zelfmoord, maar haar familie heeft dat nooit geloofd.

Vanwege achterwege blijven van cruciaal onderzoek in de beginfase, kon de betrokkenheid van Ian A. bij de dood van Michelle niet meer worden bewezen. Ian A. werd wel veroordeeld tot 4 jaar cel, wegens verkrachting, bedreiging en mishandeling van zijn vriendin. Hij was al eens eerder veroordeeld en moest gedwongen een behandeling ondergaan. Die behandeling werd afgebroken omdat Ian A. zijn behandelaars bedreigde. Van betrokkenheid bij de dood van Michelle werd Ian A. vrijgesproken.

De zaak sleept zich al 6 jaar voort.

Tweets by @SaskiaBelleman !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");