Nieuws
411125
Nieuws

In het nieuws

Jet van Nieuwkerk (26): 'Ik ontwikkelde een obsessie voor gezond eten'

Jet van Nieuwkerk (26), dochter van Matthijs, deelt haar liefde voor eten in haar nieuwe kookboek Het boek van Jet. Bij haar thuis heeft eten altijd een belangrijke rol gespeeld, en dat doet het nog steeds. Hoewel Jet nu de balans heeft gevonden, raakte zij door haar onzekerheid geobsedeerd door gezond eten.

“Eten brengt ons bij elkaar en geeft een moment in ons drukke leven om met elkaar te praten,” zegt Jet. “Niemand slaat het af. Mijn moeder kan ook zo geweldig koken! Dankzij haar en mijn oma heb ik geleerd om supergezond en vers te koken en daardoor wist ik dat ik iets met eten wilde gaan doen.”

Zorgelijk

Toch heeft eten bij Jet ook een negatieve kant gehad. “Ik ontwikkelde zo’n obsessie voor gezond eten, dat mijn vriendinnen mij een halt toeriepen. Hierdoor besefte ik me dat de knop om moest en ik de balans moest vinden.”

Jet hoopt met haar kookboek andere meisjes met soortgelijke problemen te bereiken. “Door social media worden we doodgegooid met sixpacks. Hierdoor zullen ongetwijfeld veel meiden doorslaan in hun kritische kijk op voeding.” Haar boek is dan ook absoluut niet bedoeld voor mensen die willen afvallen. “Ik wil laten zien dat het echt niet zo moeilijk hoeft te zijn om gezond te leven.”

Het hele interview met Jet lezen? Kijk dan op VROUW.nl!