Nieuws/Binnenland
411130
Binnenland

Nieuwe pilotenlening in Lelystad

De Nederlandse vliegmaatschappij AIS Airlines op Lelystad Airport, die vooral zakenvluchten in Europa uitvoert, lanceert vandaag een nieuwe lening voor pilotenopleidingen.

ABN AMRO stopt dit najaar met de financiering van studenten die een brevet willen halen om beroepsvlieger te worden. ,,Jonge piloten dreigen daardoor in de kou te staan. Daarom nemen wij die lening volledig over op onze eigen vliegschool in Lelystad, de AIS Flight Academy", bevestigt directielid Nicole Scheffer.

De bijna tweejarige opleiding kost volgens haar 132.000 euro. ,,Daarvan schiet de vliegmaatschappij 52.000 euro renteloos voor met baangarantie. De overige 80.000 euro voor theorie en praktijk kunnen studenten via ons lenen bij andere banken. Daarvoor schakelen we een tussenpersoon in", aldus Scheffer.

AIS leidt volgens haar jaarlijks vijftig vliegers op in Lelystad. ,,Zonder financiering van de dure opleiding zou het beroep van piloot alleen voor jongeren met welgestelde ouders zijn weggelegd. Daar hebben wij nu een oplossing voor gevonden."