Nieuws/Binnenland
411202
Binnenland

Rob Geus pakt viezigheid grondiger aan

Rob Geus stapt in zijn nieuwe programma Smerige Zaken dieper de viezigheid in. Behalve het aan de kaak stellen van misstanden probeert hij nu vooral ook de betrokkenen te helpen om er weer bovenop te komen.

“We gaan nu veel dieper. Ik wilde dit al heel lang”, zegt Rob tegen BuzzE. Anders dan in De Smaakpolitie pakt de SBS-presentator het nu veel breder op. Ook bedrijfskantines, scholen en verzorgingstehuizen kunnen een bezoekje van hem krijgen. Bovendien wordt uitvoerig onderzoek gedaan en komt er ook een specialist aan het woord.

“Het wordt absoluut spraakmakend”, belooft Rob. “We komen dit keer overal en gaan dingen aantonen waarvan de kijker denkt: ‘Hè?! Kan dat nog in Nederland?’.”

Gorigheid

Als voorbeeld noemt Rob een aflevering waarin hij in een woning terechtkomt die volgens hem ‘het toppunt van gorigheid’ was. “Ik heb in mijn leven al heel wat heftige dingen moeten doen, maar die lucht die daar hing vergeet ik nooit meer.”

Voor Rob was dat direct het punt om om te schakelen. “Je maakt televisie maar op zo’n moment vergeet je dat er camera’s bij zijn. Je denkt alleen nog maar: ik ga jou helpen tot m’n laatste snik. Dat geeft een enorme voldoening.”

Rob heeft in elk geval nog lang niet genoeg van de viezigheid. "Nee, absoluut niet. Dit is iets waar ik mijn ei in kwijt kan", besluit hij.

Smerige Zaken is zondag voor het eerst te zien op SBS6.