Nieuws/Binnenland
411244
Binnenland

Beelden dader schietpartij Amsterdam op tv

AMSTERDAM - In het tv-programma Opsporing Verzocht toont de politie dinsdagavond nieuwe beelden van de man die in april in Amsterdam-Zuidoost de 35-jarige Maiky Bonevacia doodschoot. Volgens een woordvoerster van de politie is de dader hierop goed herkenbaar in beeld. ,,We hebben ook beelden van de daadwerkelijke liquidatie, maar die laten we niet zien.”

Bonevacia, een bekende van de politie, liep op de avond van 12 april rond 23.30 uur op krukken het portiek van de flat aan de Kruitberg in. De schutter rende op hem af en schoot hem neer. Gealarmeerde agenten troffen het slachtoffer zwaargewond aan. Hulpverleners probeerden hem nog te reanimeren, maar hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De schutter wist te ontkomen. Het gaat volgens de politie om een een donkergetinte man, slank en atletisch gebouwd, met een brede neus.

De zaak kwam vorige maand ook al voorbij in Opsporing Verzocht. Op de nieuwe beelden is te zien hoe de dader komt aanlopen en is zijn kleding ook goed te zien. De politie weet nog niet wat het motief was achter de dood van Bonevacia.

Verder looft het Openbaar Ministerie (OM) een beloning uit van 15.000 euro in de zogenoemde 'balkonmoordzaak', die ook aan de orde komt in Opsporing Verzocht. Hierbij werd de 60-jarige Turkse Beyhan Demirci vorig jaar januari in Amsterdam-Geuzenveld geliquideerd. De politie gaat ervan uit dat zij slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling en dat de dader het eigenlijk op haar schoonzoon had voorzien. Volgens de zegsvrouw komt de politie verder met een update over deze zaak, onder meer met informatie van getuigen over een persoon die op de bewuste avond in de buurt van de woning rondhing.