Nieuws/Binnenland
411279
Binnenland

Noodverordening Vlaardingen na autobranden

VLAARDINGEN - In Vlaardingen is per direct een noodverordening van kracht die moet voorkomen dat in de gemeente nog langer auto's in brand worden gestoken. De maatregel geldt in principe twee maanden, dagelijks van 23.00 uur tot 04.00 uur voor heel Vlaardingen. Agenten mogen preventief fouilleren.

In de eerste helft van 2015 waren er al twintig autobranden in Vlaardingen. Na juli werd het even rustig, maar dit jaar is ook al weer bijna twintig keer een auto in brand gestoken.

De noodverordening is ingesteld door burgemeester Bert Blase. ,,Niemand mag ’s nachts meer rondlopen met voorwerpen die kunnen worden gebruikt om brand te stichten, zoals brandbare en brandversnellende vloeistoffen, brandlonten of brandontstekers'', aldus de gemeente.

Afgelopen weekend nog gingen weer twee auto's in vlammen op. Blase roept Vlaardingers dan ook op hun ogen en oren open te houden en indien nodig 112 te bellen.

Zomer vorig jaar hield de politie een 48-jarige Vlaardinger aan die betrokken zou zijn bij de autobranden. Maar die man werd korte tijd later weer vrijgelaten.