Nieuws/Buitenland
411304
Buitenland

Weer vallen groepen mannen vrouwen lastig

BERLIJN - Tijdens een groot straatfeest in het pinksterweekeinde in de Berlijnse wijk Kreuzberg hebben groepen mannen een aantal vrouwen ingesloten en seksueel lastiggevallen. Aan het feest werd door tienduizenden mensen deelgenomen. De drank vloeide rijkelijk en dat leidde tot ongeregeldheden.

De politie in de Duitse hoofdstad had dinsdag al acht aangiften binnen maar rekent op meer. Alle vrouwen die een aanklacht indienden, spraken van ,,jonge mannen met zuidelijke voorkomens". Van vier verdachten staat de identiteit vast. De politie heeft er al twee aangehouden, jongens van veertien en zeventien jaar. Tijdens het feest werden bovendien bijna twintig mannen aangehouden op verdenking van diefstal.

De toestanden in Kreuzberg doen de politie denken aan de gebeurtenissen bij het station van Keulen tijdens de afgelopen jaarwisseling, toen honderden vrouwen door zowat duizend mannen werden ingesloten, beroofd en aangerand. De vrouwen die in Berlijn aangifte hebben gedaan, variëren in leeftijd van zestien tot 48 jaar.