Nieuws/Binnenland
411330
Binnenland

Bende handelde jarenlang in verdovende middelen vanuit Kerkrade

Limburgse drugslijn opgerold

KERKRADE - De Limburgse opsporingsdiensten hebben dinsdag een drugsbende opgerold die jarenlang actief was in het zuiden van ons land.

Er zijn zeven verdachten aangehouden uit Kerkrade en Rotterdam.

„De ’drugslijn’ ging om twaalf uur 's middags open en sloot om acht uur 's avonds", vertelt een opsporingsbron. Het door de drugsbende gebruikte telefoonnummer werd in de afgelopen maanden afgetapt en huizen en mogelijke verkopers werden nauwkeurig geobserveerd. Zo kon de Limburgse politie precies in kaart brengen hoe de bende te werk ging.

Invallen werden gedaan in panden aan de Sint Pieterstraat, Pricksteenweg en de Bongartstraat in Kerkrade. Ook in Heerlen en Landgraaf werden panden doorzocht. Er werd voor circa 150.000 euro aan contant geld in beslag genomen en een aantal kilo's harddrugs. De in Rotterdam opgepakte verdachte wordt door de speurders gezien als de leverancier van de drugs. De kopers waren behalve uit Limburg ook afkomstig uit Duitsland en België.

Kerkrade kampt al geruime tijd met de problematiek rondom drugsrunners, mede door de ligging aan de grens met Duitsland.