Nieuws/Binnenland
411350
Binnenland

Beveiligers Schiphol deze week al in actie

SCHIPHOL - Beveiligers op Schiphol leggen al deze week een keer kortstondig het werk neer. Dat maakte vakbond FNV dinsdag bekend. Wanneer de werkonderbreking precies wordt gehouden, is nog niet bekend.

De beveiligers vinden de werkdruk te hoog, onder meer omdat zij te lang achter elkaar moeten staan. Zij willen dat hun werkgevers en het luchthavenbedrijf als opdrachtgever daar iets aan doen. Afgelopen weekeinde liep een ultimatum af, waarna FNV acties aankondigde.

Veiligheid niet in gevaar

Die acties zullen de veiligheid op 's lands grootste luchthaven niet in gevaar brengen, belooft de vakbond. Uitgangspunt is ook dat de reizigers er zo min mogelijk last van hebben. Naarmate het langer duurt voordat Schiphol en de beveiligingsbedrijven over de brug komen, gaan de frequentie en duur van de acties omhoog.

Schiphol vindt de acties ,,volstrekt prematuur''. Ze ondermijnen het tot dusver constructieve overleg tussen de beveiligingsbedrijven, vakbonden en het luchthavenbedrijf, aldus een verklaring. De arbeidsomstandigheden zijn op veel punten al verbeterd, vindt Schiphol, en aan een oplossing voor overige ,,knelpunten” wordt gewerkt.