Nieuws
411797
Nieuws

Songfestival

De meest opvallende Songfestival looks

Het Eurovision Songfestival mag officieel dan over de beste muziek gaan, wij keken om de mode. Want ook dat is elk jaar weer genieten. Zullen er dit jaar weer 'Trijntjes' tussen zitten?

1. Nina Kraljić

Met stip op 1 staat de Kroatische inzending Nina Kraljić, die van het nummertje ‘Lighthouse’.

Met haar jurk heeft ze flink wat aandacht van haar zangkwaliteiten af weten te leiden. Was dit nodig? Enfin, het had wat weg van een grijze gazen kimono waarop het patroon van een boom was geborduurd. Bloggers vonden dat ze op een vliegende eekhoorn leek, en wij vragen ons af wat zij hebben geslikt, want een eekhoorn? Nee.

Deze jurk was geweldig theater van de bovenste plank. Een diva in zijn soort. Om te beginnen is de jurk met speciaal transport vervoerd. In de koffer met het vliegtuig mee ging niet, want dan zou het teveel kreuken. De Kroatische modeontwerper Juraj Zigman ontwierp deze hysterische jurk van 80 kilo (!), waardoor haar achtergrondzangers als bruidsmeisjes met de jurk in hun handen achter haar aan lopen. Het moet een vuurtoren voorstellen en het kostte 475 uur om te maken, allemaal handwerk. Een juweeltje waar elke jurken-recensent blij van wordt. Smullen.

2. Iveta Mukuchyan

In de wandelgangen wordt beweerd dat Douwe Bob en Iveta Mukuchyan het erg goed kunnen vinden. Deze Armeense duizendpoot, die naast zangeres actrice, model en songwriter is, hashtagt zichzelf op haar Instagramaccount als Kardashian, waar ze eigenlijk ook wel verdomd veel van weg heeft.

Ze kwam niet verder dan de auditierondes van The Voice of Germany en mag dan niet gewonnen hebben toen ze mee deed aan de Armeense versie van Idols; de Armenen vonden haar kennelijk toch getalenteerd genoeg om haar naar Zweden te sturen. Wat ze wel won? El Style magazine riep haar uit tot ‘Meest Sexy Armeense’.

Maar goed, haar outfit. Het had wat weg van een bodystocking met lange mouwen die Marlies Dekkers had kunnen ontwerpen, afgemaakt met een lichte cape die om haar heen wapperde. Het lijkt nog het meest op een turnpakje, maar gooi er wat fantasie tegenaan en je komt uit bij spiderwoman bij een begrafenis. Het is ontworpen door het vooraanstaande modehuis Kivera Naynomis. Maar eerlijk is eerlijk, ze heeft een fantastisch lichaam en kon deze outfit helemaal hebben.

Iveta houdt van mode. Tijdens de Ralph Lauren show in New York werd ze al gesignaleerd en ook daar konden de mannelijke Ralph Lauren modellen haar goedkeuring wel wegdragen. Bevallig poseert ze met hen en hun Ierse setter. Wellicht gaan we nog veel meer van haar zien in de toekomst. Aan de arm van Douwe Bob?

3. Francesca Michielin

Francesca Michielin deed menig wenkbrauw fronsen toen ze het podium betrad met een gebloemde tuinbroek.

De tuinbroek mag dan inmiddels weer veelvuldig terugkomen in het straatbeeld, maar om dat nou als ‘knaller’ aan te trekken bij een van de meest bekeken televisieprogramma’s ter wereld (De Olympische Spelen en het WK staan in hetzelfde rijtje)? Tsja. Normaal gesproken ziet ze er ontzettend leuk uit, androgyn en gedurfd, dat wel. Dat is het euvel van lef, het brengt risico’s met zich mee. Een tuinbroek op het Songfestival is zo’n risico. Niet meer doen, is het devies. Toch krijgt ze van ons een ‘A for effort’; zonder moedige mensen zou de modewereld heel erg saai zijn.

Bekijk hier de nummer 4 en 5 in onze Songfestival top 5.