Nieuws/Binnenland
411848
Binnenland

Meerdere brandjes in Haarlem

HAARLEM - De Haarlemse brandweer heeft een drukke nacht achter de rug. In Schalkwijk werden meerdere branden aangestoken, waardoor de brandweer brandje na brandje mocht blussen.

De eerste brand werd om even over half een aan de Noord Schalkwijkerweg ontdekt, schrijft het Haarlems Dagblad. Voor een gebouw waren een aantal afvalcontainers en een bankstel in brand gestoken. De brandweer wist op het nippertje te voorkomen dat de vlammen ook het gebouw zouden bereiken.

Ook vijftig meter verderop stond op dat moment een vuilcontainer in brand. Bij aankomst van de brandweer was er echter niet veel meer van de container over. Even later kwam er een melding binnen dat er iets tegen een woning in de wijk in de brand stond. Omdat de brandweer snel ter plaatse was kon voorkomen worden dat het vuur oversloeg naar de woning.

De politie ontdekte even later nog twee brandjes. Er zal een onderzoek worden ingesteld.

Ook brandjes in Alkmaar

Ook de Alkmaarse brandweer was druk. In de wijk Oud-Overdie moesten meerdere branden worden geblust. Zo werden er meerdere kliko’s in brand gestoken, net als een plantenbak. Daarnaast liep een bestelbus zware schade op.