Nieuws/Binnenland
411866
Binnenland

Aanhoudingen liquidatie Eindhoven

EINDHOVEN - UPDATE: De politie heeft twee personen opgepakt voor de liquidatie van Tommie van der Burg uit Best. Die werd een jaar geleden doodgeschoten bij een hotel in Eindhoven. Het gaat om een 44-jarige man en een 37-jarige vrouw uit Eindhoven.

Van der Burg werd in de nacht van 12 op 13 april geliquideerd in zijn auto bij de slagboom van het Van der Valk hotel in Eindhoven. Van der Burg was verdachte in een grote xtc-zaak.

Naar aanleiding van de arrestatie worden op dit moment panden in Best en Eindhoven doorzocht. De politie wordt daarbij geassisteerd door medewerkers van Defensie, die onder meer gespecialiseerd zijn in het zoeken naar verborgen ruimtes.

Ook worden twee woningen in Eindhoven en een woning in het Belgische Weelde doorzocht. Daar verbleef de 44-jarige verdachte vaak.

Beloning voor gouden tip

Vorige maand liet de politie al weten uit te gaan van twee verdachten in deze zaak: de schutter en iemand die Van der Burg in de gaten hield om de schutter in te lichten. In april is ook een zwarte BMW in beslag genomen die mogelijk zou zijn gebruikt bij de liquidatie. Voor de gouden tip is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.

De recherche houdt er sterk rekening mee dat er mensen zijn die essentiële informatie over de moordzaak hebben, maar dat om persoonlijke redenen niet durven te melden. ,,Het kan zijn dat de nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek daar verandering in brengen”, aldus de politie.