Nieuws/Buitenland
411898
Buitenland

Bizonkalfje afgemaakt na actie ’domme’ toeristen

Het zielige bizonkalfje dat afgelopen weekend werd ’gered’ door toeristen in Yellowstone National Park in de Verenigde Staten, is afgemaakt door parkwachters.

De toeristen, vader en zoon, dachten dat het kalfje het koud had. Ze stopten de wilde bizon achterin hun terreinwagen zodat het dier kon opwarmen. Een goede daad, zo dachten ze. Ze reden het dier naar een parkwachterhuisje, waar ze op de bon werden geslingerd. Het is in het park verboden om dieren te benaderen, en niet zonder reden.

De parkwachters brachten het kalfje terug naar de plek waar de toeristen het dier hadden gevonden, en probeerden het met de kudde te herenigen. Dit lukte niet; het kalfje werd verstoten door de moeder, waarschijnlijk omdat het in contact was geweest met mensen.

Besloten is het dier te laten inslapen omdat het in zijn eentje auto’s en mensen benaderde, en daarom een gevaar werd voor bezoekers en zichzelf.

Yellowstone waarschuwt bezoekers: „Houd afstand. Vorig jaar zijn vijf bezoekers ernstig gewond geraakt bij het benaderen van een bizon”.