Nieuws/Binnenland
41194
Binnenland

Morgen in het nieuws

School herdenkt Tharukshan (15)

Heerlen - Van een onzer verslaggevers Leerlingen en medewerkers van het Grotiuscollege in Heerlen herdenken morgen in besloten kring de dood van de 15-jarige leerling Tharukshan Selvam. De jongen pleegde afgelopen weekeinde zelfmoord na aanhoudende pesterijen. Komende maandag vindt de uitvaart van de jongen plaats.

Of de familie van Tharukshan Selvam bij de herdenking is, blijft onzeker. Familieleden lieten aan regionale media weten geen stap in de school te zetten, waar de jongen zo gepest zou zijn dat hij zelfmoord pleegde. Maar rector Frank Schings van de school gaat nog praten met de familie, zei hij. Hij hoopt dat ze toch komen, maar „we gaan daar geen druk op zetten”, zei hij.

Donderdag heeft Schings bij de politie aangifte gedaan van bedreiging van leerlingen en medewerkers van de school.

Na maandag neemt de school actie om te komen tot een onderzoek van wat er gebeurd is en verbeterd kan worden, aldus Schings. „Tot die tijd is er eerst ruimte voor rouw en verdriet”, zei hij.

Leerlingen die betrokken zouden zijn geweest bij pesterijen die mogelijk geleid zouden hebben tot de dood van de jongen, worden via sociale media aan de schandpaal genageld, inclusief foto’s van de kinderen. Deze ’haatpagina’s’ zijn inmiddels verwijderd. Maar de school heeft ouders van de aangevallen en beschimpte leerlingen geadviseerd hiervan melding te maken bij de politie.