Nieuws/Binnenland
41213
Binnenland

NS verwacht sneeuwhinder

NS en ProRail nemen maatregelen om de verwachte sneeuwval tegen te gaan. Vooral in het midden en het zuiden van Nederland wordt vrijdagochtend winters en stormachtig weer voorspeld. Het KNMI geeft zelfs code geel af voor sneeuwval en zware windstoten.

Er wordt extra treinpersoneel ingezet. Treinen zullen aan de onderkant worden behandeld met glycol zodat er geen sneeuw en ijs aan blijft plakken. Ook zullen warmtekanonnen worden ingezet.

ZIE OOK: Volg hoe regen vanavond overgaat in sneeuw

Omdat het slechte weer tot hinder kan leiden voor treinreizigers rijden er op het traject Den Bosch - Eindhoven - Sittard in elk geval minder intercity's. Ook kan dit voor reizigers een extra overstap betekenen op station Eindhoven.

Ook problemen op de weg

Sneeuw en gladheid kunnen ook het verkeer op de weg vrijdagochtend parten gaan spelen. Het wordt opnieuw een gure dag met zelfs kans op een noordwesterstorm aan de kust. Vooral in het oosten van het land kan de sneeuw op de weg gevaarlijk zijn.

ZIE OOK: Drukke avondspits door regen en sneeuw

Vanaf het weekend houdt het winterweer aan en kan het weer gaan sneeuwen. ’s Nachts kan het plaatselijk licht vriezen. Na het weekend daalt de temperaturen verder en krijgen we een paar echte vorstdagen. De schaatsten kunnen dus uit het vet gehaald worden.