Nieuws
412363
Nieuws

Nederlandse danser: ’Ik ben voor België’

Kevin van der Meer is een Nederlander, maar gunt België toch echt de winst op het Eurovisie Songfestival. Kevin is één van de achtergrondzangers en -dansers van de Vlaamse zangeres Laura Tesoro, die met meerdere Nederlanders op het podium staat in Stockholm.

„Ik ben Nederlander, maar zing en dans voor België, daar ligt mijn hart nu”, vertelde Kevin vrijdag aan RTL. „We hebben er zo hard voor gewerkt. Wij gaan allemaal, als één team, voor België.” Laura veroverde donderdagavond tijdens de tweede halve finale een plek bij de laatste 26 landen. Zaterdag bijt ze het spits af, ze moet als eerste aan de bak in de grote finale. Douwe Bob treedt als derde op.

„Ik gun het Douwe echt”, zei Kevin. „Maar hij begrijpt ook wel dat ik nu voor België ben.” Douwe liet donderdag weten dat hij blij is dat ook onze zuiderburen een finaleplaats wisten te veroveren. Kevin verwacht zaterdag een 'magisch' optreden van België. „We zijn een sterk team en hebben veel magie op het podium. Ik verwacht een geweldig optreden.”