Nieuws/Buitenland
41259
Buitenland

Franse penoze nog vast voor overval Kim Kardashian

Kim Kardashian

Kim Kardashian

PARIJS - Het net sluit zich rond Omar de Oude, Kale Neus en Blauwe Ogen. Deze Franse zestigplus-criminelen zitten nog steeds in voorarrest vanwege de overval op Kim Kardashian en horen donderdag meer over hun lot.

Kim Kardashian

Kim Kardashian

De 60-jarige ’Yeux Bleus’ en de even oude ’Omar le Vieux’ zouden het voortouw hebben genomen bij de inbraak. ’Blauwe Ogen’ is een goede bekende van de politie, en heeft in totaal al twintig jaar achter de tralies doorgebracht, onder andere voor cocaïnesmokkel. Zijn naam werd ook genoemd in een spectaculaire overval op een geldtransport van Brinks in de buurt van Perpignan in 1994. Hij is voor deze zaak echter nooit vervolgd.

Op de stukken tape waarmee de handen en voeten van de ster werden vastgemaakt, zaten dna-sporen van Omar de Oude. Bij hem thuis werden geldbedragen en een tiental mobiele telefoons gevonden. De buit is nog niet boven water, maar bij huiszoekingen is 200.000 euro aan contant geld aangetroffen.

Ook Marceau B., oftewel Kale Neus, zit nog vast. Deze 64-jarige crimineel zou de gouden sieraden van de Amerikaanse hebben doorverkocht, vermoedelijk in Antwerpen. Hij heeft al eens vastgezeten voor een juwelenroof op de snelweg. Tegen hem loopt nog een strafzaak wegens het vervalsen van twintig eurobiljetten.

De rechter beslist donderdag of de personen die zijn aangehouden vanwege de overval op Kim Kardashian officieel als verdachte worden bestempeld. Van de zeventien arrestanten zijn er inmiddels nog tien over. ’Blauwe Ogen’ wilde weinig loslaten aan de rechercheurs, maar volgens bronnen rond het onderzoek hebben anderen wel bekend mee te hebben gewerkt aan de roof. Kardashians chauffeur is inmiddels op vrije voeten. Tegen hem is geen aanklacht ingediend. Het is nog steeds niet duidelijk wat de rol is geweest van de 72-jarige Pierre B., ooit veroordeeld voor hasjsmokkel.