Nieuws/Binnenland
412756
Binnenland

Hotelbaas laat gezochte oplichter inrekenen

Hotelbaas Ronald Tombroek.

Hotelbaas Ronald Tombroek.

MAASTRICHT - Dankzij oplettend personeel van het Maastrichtse Eden Designhotel is woensdagavond een van de meest gezochte oplichters van ons land opgepakt.

Hotelbaas Ronald Tombroek.

Hotelbaas Ronald Tombroek.

De 34-jarige Jeroen I. werd op heterdaad betrapt toen hij op naam van een groot bedrijf uit Almere een kamer had geboekt. De Haarlemmer werd gezocht omdat hij al jarenlang vele ondernemers en particulieren voor vele tienduizenden euro's heeft opgelicht. Hij heeft al meerdere veroordelingen op zijn naam staan wegens oplichting en flessentrekkerij.

De zaak kwam aan het rollen toen het TROS-programma Opgelicht deze week slachtoffers van de man aan het woord liet.

"Mijn personeel herkende de man van die uitzending", zegt de Maastrichtse hotelbaas Ronald Tombroek. "Ik ben dat vervolgens op internet gaan checken en ben daarna meteen naar zijn kamer gegaan. Daar heb ik hem daarmee geconfronteerd en gezegd dat we de politie gingen bellen. Ik ben in de tussentijd bij hem gebleven. De agenten herkenden hem ook meteen en hebben hem in de boeien geslagen."

Jeroen I., die ook andere namen gebruikt, werd door vijf politiekorpsen gezocht. Hij heeft bij meerdere bedrijven gewerkt en op naam van zijn baas dure spullen besteld. Ook maakte hij taxiritjes en sliep in dure hotels. De rekening liet hij dan naar zijn werkgever sturen. In een aantal gevallen bleek hij dan helemaal niet bij het opgegeven bedrijf te werken.

Ook vriendinnen lichtte hij op verschillende manieren op. Hij sloot telefoonabonnementen op hun naam af, stal hun spaargeld en gokte op hun naam. Als dat niet meer ging omdat het geld op was, verdween hij spoorloos.