Nieuws/Buitenland
413151344
Buitenland

’Perverse’ aanpak spiekgedrag: kartonnen doos over hoofd

HAVERI - Om spiekgedrag tegen te gaan heeft een school India een wel heel opmerkelijke maatregel genomen. De leerlingen kregen tijdens het maken van een toets een kartonnen doos over hun hoofd.

Het ziet er nogal bizar uit, maar het was echt de school zelf die foto’s van het tafereel trots op Facebook plaatste. In een klaslokaal zitten tientallen leerlingen met een doos over hun hoofd aan het bureau. Uit de dozen is een deel van het karton verwijderd, zodat ze het papier voor hun neus tenminste nog kunnen zien.

De foto’s gingen onmiddellijk viraal en ook het Ministerie van Onderwijs reageerde snel en noemde het een ’perverse en onacceptabele’ gang van zaken. „Niemand heeft het recht om onze studenten als dieren te behandelen”, liet de onderwijsminister van India boos weten.

Lees verder onder de foto

De school heeft inmiddels excuses gemaakt en liet weten dat het om een experiment ging dat met instemming van de leerlingen en ouders werd gehouden. Volgens de school hadden de leerlingen op verzoek van de school zelf de dozen meegenomen.

Omdat onderwijs in India een belangrijke voorwaarde is om hoger op de maatschappelijke ladder te komen, is de druk op studenten enorm. Recentelijk kwamen enkele scholen in het land in opspraak vanwege meerdere vormen van bedrog, met als doel zo hoog mogelijke cijfers te halen.