Nieuws/Binnenland
413570
Binnenland

Cindy Burger bereikt eindstrijd

Cindy Burger

Cindy Burger

Tennisster Cindy Burger heeft zaterdag de eindstrijd bereikt van het ITF-toernooi in Curitiba. De als tweede geplaatste Burger won op het Braziliaanse gravel in de halve finale van de Amerikaanse Robin Anderson: 6-4 6-4. De 23-jarige Volendamse strijdt zondag om de eindzege met Catalina Pella uit Argentinië.

Cindy Burger

Cindy Burger

Burger baarde vorige maand in Brazilië opzien op het WTA-toernooi van Rio de Janeiro, waar ze via de kwalificaties het hoofdtoernooi bereikte en vervolgens zelfs doordrong tot de kwartfinales. De Volendamse liet daarin de Italiaanse veterane Francesca Schiavone ontsnappen. De nummer 165 van de wereld haalde daarna ook de laatste acht op het ITF-toernooi van Sao Paulo en nu zelfs de eindstrijd in Curitiba.

Matwé Middelkoop greep op het challengertoernooi van Jönköping naast een plek in de eindstrijd. Op het Zweedse hardcourt was Andrei Goloebev uit Kazachstan veel te sterk in de halve finale: 6-2 6-2.

Middelkoop was met drie overwinningen doorgedrongen tot de laatste vier op de challenger van Jönköping. De 28-jarige Goloebev bleek echter een flinke maat te groot voor de Brabander, die de 824e plek inneemt op de wereldranglijst. Middelkoop is vooral actief in het dubbel, waarin hij wel al de nodige successen boekte.