Nieuws
413658
Nieuws

Douwe Bob sluit generale af met knipoog

STOCKHOLM - De eerste generale repetitie van Douwe Bob voor de halve finale van het Eurovisiesongfestival van dinsdag is maandag goed verlopen. De singersongwriter sloot zijn optreden in Stockholm af met een dikke knipoog vol in de camera.

Vorige week oefende Douwe Bob zijn optreden al twee keer op het podium in de Globe Arena. Maandagmiddag stonden de zanger en zijn band voor de laatste keer voor een lege zaal. Tijdens de tweede generale repetitie maandagavond is er voor het eerst publiek aanwezig. Die uitvoering bepaalt ook al voor de helft het lot van de Nederlandse songfestivalinzending in de rest van de competitie. De vakjury's van de deelnemende landen baseren hun puntenverdeling op de prestaties in de show van maandagavond.

Douwe Bob komt dinsdag in actie tijdens de eerste halve finale. Dan is het de beurt aan de kijker om een oordeel te vellen. De zanger hoopt zich te plaatsen voor de finale van zaterdag.

Maandagmiddag werd voor het eerst de hele show doorgelopen zoals die dinsdagavond in heel Europa live wordt uitgezonden. Presentator van de 61e editie van het Eurovisiesongfestival en winnaar van vorig jaar Måns Zelmerlöw opent de eerste halve finale van het festijn met zijn songfestivalhit Heroes. Zijn co-host Petra Mede presenteert het spektakel voor de tweede keer. In 2013 in het Zweedse Malmö was zij ook een van de presentatoren.

Douwe Bob is dinsdag tijdens de eerste halve finale als zesde aan de beurt. Achttien landen proberen zich dinsdag voor de eindstrijd van zaterdag te plaatsen. Donderdag komen de andere achttien landen aan bod in de tweede voorronde.

Vorig jaar in Wenen vertegenwoordigde Trijntje Oosterhuis Nederland met het nummer Walk Along. Ze wist niet door te dringen tot de finale.