Nieuws/Buitenland
41371
Buitenland

Passagiers in Thalys vast in storm

ALBERT/NICE - Circa 180 treinreizigers hebben de nacht van donderdag op vrijdag moeten doorbrengen in een TGV die door een geknapte bovenleiding bij het Noord-Franse Albert strandde. Het slechte stormachtige weer belemmerde de hulp aan de vastgelopen trein die onderweg was van van Brussel naar Parijs. De trein is vrijdagmorgen uiteindelijk met een locomotief naar Arras gesleept, waar de gedupeerde reizigers met een andere trein verder konden.

Grote delen van Frankrijk worstelen met windvlagen, met langs de kust bij Dieppe bijvoorbeeld een kracht van 146 kilometer per uur. Ten noordwesten van de Zuid-Franse stad Nice is een 43-jarige vrouw om het leven gekomen toen ze onder een door de storm ontwortelde boom kwam.

Het treinverkeer ondervond op meerdere plaatse hinder van de weersomstandigheden. In meer dan 230.000 Franse huishoudens is de stroom uitgevallen, maar dat euvel is in de loop van de ochtend in de meeste gevallen verholpen. Ook in het zuiden van België, vooral in de provincie Namen, was er stroomuitval door het stormachtige weer.

Zat u in deze trein? Dan wil De Telegraaf graag met u in contact komen. Stuur een mail naar redactie-i@telegraaf.nl en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.