Nieuws/Buitenland
413728
Buitenland

„Onwaarschijnlijk dat ik aanslag overleefd heb”

„Waarom heb ik het overleefd en anderen niet?” Het is een vraag die nog steeds door het hoofd spookt van de Belgische oud-topbasketballer Sébastien Bellin (37), vertelt hij vanuit zijn ziekenhuisbed aan CNN. Hij raakte vorige week zwaargewond bij de terroristische aanslag op de luchthaven van Zaventem.

"Het is onwaarschijnlijk dat ik die aanslag overleefd heb. Ik heb zo veel bloed verloren", vertelt Bellin. "Het eerste wat ik zag was mijn heup. Er leek een stukje te missen. Een Afrikaanse man schoot me te hulp en sleepte me weg. Ik scheeuwde want mijn been volgde niet. Terwijl hij aan mijn ene hand trok, hield ik mijn been met mijn andere hand vast. Hij legde mijn been op een koffer, zodat ik minder bloed verloor."

Bovenstaande foto van de gewonde oud-basketballer circuleerde al snel over de sociale kanalen. Op de foto ligt Bellin in een plas bloed op de luchthaven kort na de aanslag. Hij werd zo'n 20 meter weggeslingerd door de explosie.

Bellin zegt tegen CNN dat hij zich niet slecht voelt, maar juist trots dat hij in staat is dit te overwinnen. Toch blijft hij zich afvragen waarom hij wel en vele anderen niet.

De 2.07 meter lange Bellin speelde tussen 2006 tot 2009 voor Oostende en werd met de club één keer kampioen. De geboren Braziliaan speelde onder meer ook in Nederland in Groningen voor de Capitals en is veelvoudig Belgisch international.