Nieuws/Binnenland
413761
Binnenland

FOTO: Renner geeft ploeggenoot lift

Stel: Je bent met een groepje aan het wielrennen en dan krijgt één van je ploegmakkers een lekke band. Dan heb je een probleem, zeker als je geen plakspullen bij je hebt. De onfortuinlijke profrenner Maarten de Jonge overkwam het, maar zijn ploeggenoot toonde zich een ware vriend en nam de 85 kilogram zware Nederlander op zijn rug.

De Nederlander heeft zwaar respect voor zijn ploeggenoot. „Oef: 85 kilogram bij een temperatuur van 44 graden Celsius op je rug en dan 10 kilometer naar huis rijden. Wat een teamspirit. Uniek!”, schrijft De Jonge bij de hilarische foto’s op Twitter.

Thats's teamspirit! #unique Thanks to my teammates helping me out of trouble #puncture #10k back to hotel pic.twitter.com/CA0qiqNG9K— Maarten de Jonge (@maartenmaleis) March 31, 2016

Oeff.. strongest man in the peloton!!!! 85 kilos and 44 degrees celsius and 10 k back to the hotel! #teamspirit pic.twitter.com/qvLeSXKI6W— Maarten de Jonge (@maartenmaleis) March 31, 2016

Twee keer ontsnapt aan vliegramp

De Jonge ontsnapte twee keer aan een vliegramp. Eerst in maart 2014 toen hij zijn ticket had geannuleerd op de verdwenen vlucht MH370 van Malaysia Airlines. In juli 2014 wilde De Jonge de MH17 van Schiphol naar Kuala Lumpur nemen. Die vlucht boekte De Jonge kort voor vertrek om.