Nieuws
413838
Nieuws

OP WEG NAAR RIO

Bekkering en Duetz pakken goud

Annemiek Bekkering en Annette Duetz.

Annemiek Bekkering en Annette Duetz.

De Nederlandse zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz hebben zaterdag bij de strijd om de Sofia Cup goud veroverd in de olympische 49erFX-klasse.

Annemiek Bekkering en Annette Duetz.

Annemiek Bekkering en Annette Duetz.

Het duo uit de Delta Lloyd Talentploeg eindigde voor de kust van Mallorca in de afsluitende medalrace op de negende en voorlaatste plaats. Het Hollandse koppel, dat al zeker was van zilver, hield de Deense rivalen Jena Mai Hansen en Katja Steen Salskov-Iversen achter zich. Daardoor stelden de klassementsleiders de eindzege veilig, met een voorsprong van dertien punten op het Deense duo.

Bekkering (24) en Duetz (22) waren de afgelopen week in Spanje uitstekend op dreef. In de zestien afgewerkte races was de tiende plek hun slechtste resultaat. Ze gingen zes keer als eerste boot over de finish. Vooral op donderdag blonk het Nederlandse tweetal uit, met drie overwinningen.

Bekkering en Duetz, eerder dit jaar keurig vierde op het WK, mogen nog hopen op deelname aan de Olympische Spelen van Rio 2016. Ze verloren weliswaar in de nationale selectiestrijd vorig jaar van Nina Keijzer en Claire Blom, maar dat duo heeft nog niet voldaan aan de prestatienorm van sportkoepel NOCNSF.

Tijdens de olympische zeilweek later deze maand in het Franse Hyères krijgen Keijzer en Blom hun laatste kans op een ticket voor Rio 2016. Bij dat toernooi moeten ze bij de eerste acht eindigen op de geschoonde landenlijst om zich zich als laatste Nederlandse zeilteam te kwalificeren. Indien dat niet lukt, gaat het olympisch ticket naar Bekkering/Duetz.