Nieuws
413900
Nieuws

Verhalen achter het nieuws

Alleenstaande moeder Mayra (45) leeft van 40 euro in de week

Het aantal kinderen met risico op armoede neemt toe. In Zuid-Holland groeit zelfs een op de vier kinderen op in een gezin met een laag inkomen. Dat blijkt uit recente gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het zijn schrijnende cijfers, waar al even schrijnende verhalen achter schuilgaan.

Alleenstaande vader Emilio Sanchez (50) heeft al ruim anderhalf jaar moeite de eindjes aan elkaar te knopen. Na de dure vechtscheiding, waarbij de moeder uit beeld raakte en hij zijn baan verloor door 'mentale problemen', is er een nieuw dieptepunt. Onlangs werd er beslag gelegd op zijn uitkering om de schulden van zijn oude hypotheek af te betalen. Hij heeft het zwaar. "Regelmatig heb ik een knoop in mijn maag; vraag ik me af hoe het verder moet."

Pannetje

Zijn dochter van 6 zit rustig aan tafel. Mooie grote donkere ogen, die haar Spaanse afkomst verraden. Onbevangen. Drinkt limonade door een rietje. Het bezoek krijgt thee, waarvan het water in een pannetje wordt opgewarmd. Emilio: "Het is een geluk bij een ongeluk dat ze nog zo jong is. Ze beseft nog niet dat ik zoveel problemen heb." Lees verder op VROUW.nl.