Nieuws/Binnenland
413934
Binnenland

Tilburgse wijk op achterste benen

Dronkaard zorgt voor chaos

TILBURG - Een dronken bestuurder heeft voor chaos gezorgd in de Tilburgse Donizettistraat. De dronkaard, zonder rijbewijs, reed zondagavond op volle snelheid tegen diverse auto’s aan. Nadat de buurt zich ermee bemoeide vielen er klappen over en weer.

De politie kreeg een melding en ging met diverse eenheden op het rumoer af. Ze troffen een grote groep verhitte buurtbewoners aan, die zich tegen de dronkaard had gekeerd. Na de aanrijding met een auto en een hek parkeerde de dronkaard zijn beschadigde auto (o.a. lekke banden). Nadat hij was uitgestapt sleurde hij een vrouw met zich mee. Toen de man hierop werd aangesproken door buurtbewoners, werden er klappen uitgedeeld.

De politie heeft de 21-jarige verdachte aangehouden, nadat er een alcohollucht werd geroken. Hij bleek geen rijbewijs meer te bezitten, omdat hij in het verleden vaker was betrapt voor rijden onder invloed. De auto waarin hij reed bleek onverzekerd. Die is in beslag genomen.

Daarmee was de rust nog niet weergekeerd. Een takelauto wilde de beschadigde bolide meenemen, maar de surveillance-eenheid kreeg aan de stok met enkele familieleden van één van de inzittenden van de auto. Ze wilden iets uit de auto halen, wat niet mocht. Agenten werden beledigd en dat werd vastgelegd op film. Daarnaast had een verhitte buurtbewoner een fles tegen de auto van een buurman gegooid. Deze 25-jarige Tilburger is ook aangehouden. Hierna keerde de rust weer terug in de buurt.